منتدى شباب كفر الشيخ

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى شباب كفر الشيخ منتدى شامل لكل جوانب المعرفة وكل أنواع الهوايات النافعة وبما لا يتعارض مع الشرع الإسلامى الحنيف


4 مشترك

    محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    TEMA
    TEMA
    مشرف ساحة الحوار الحر
    مشرف ساحة الحوار الحر


    ذكر عدد الرسائل : 178
    العمر : 38
    البلد : كفر الشيخ
    الوظيفة : المزاج العالي
    علم دولتك : محشى البطاطس باللحمه المفرومه Female31
    تاريخ التسجيل : 22/12/2007

    فقاعات محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف TEMA الأحد 6 يناير 2008 - 18:11


    محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    المقادير
    كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى

    نصف كيلو لحم مفروم

    2 بصله مفرومه

    2 فص ثوم

    2 ملعقه صلصه طماطم

    حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

    ملح فلفل اسود بهارات شطه


    الطريقه

    نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح

    يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ

    فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل

    الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون

    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

    نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم

    ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


    بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

    ونتركها جانبا
    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

    ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض


    المكرونه بالبشاميل
    المقادير
    كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

    3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
    الطريقه
    تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش

    بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
    نعمل البشاميل
    نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان

    تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب

    ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل

    نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

    وتقدم ساخنة
    s_k_mg
    s_k_mg
    إدارة المنتدى
    إدارة المنتدى


    ذكر عدد الرسائل : 3300
    العمر : 55
    البلد : كفر الشيخ (( أم الدنيا ))
    الوظيفة : Math. Teacher
    تاريخ التسجيل : 02/06/2007

    فقاعات رد: محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف s_k_mg الإثنين 7 يناير 2008 - 17:23

    محشى البطاطس باللحمه المفرومه Dear%20(1)
    avatar
    teto
    مشرف منتديات الكمبيوتر


    عدد الرسائل : 22
    تاريخ التسجيل : 26/10/2007

    فقاعات رد: محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف teto الخميس 10 يناير 2008 - 18:49

    جميلة بس عايزين نذوق
    TEMA
    TEMA
    مشرف ساحة الحوار الحر
    مشرف ساحة الحوار الحر


    ذكر عدد الرسائل : 178
    العمر : 38
    البلد : كفر الشيخ
    الوظيفة : المزاج العالي
    علم دولتك : محشى البطاطس باللحمه المفرومه Female31
    تاريخ التسجيل : 22/12/2007

    فقاعات رد: محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف TEMA الجمعة 11 يناير 2008 - 0:07

    ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه تدوق اية بس انا خايف عليك بلاش هههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    RODY
    RODY
    مشرفة منتدى العجائب والغرائب والمعلومات العامة
    مشرفة منتدى العجائب والغرائب والمعلومات العامة


    انثى عدد الرسائل : 124
    العمر : 33
    البلد : دسوق
    الوظيفة : طالبه جامعيه
    تاريخ التسجيل : 19/12/2007

    فقاعات رد: محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف RODY السبت 9 فبراير 2008 - 12:46

    ههههههههههه
    اشطه ع الشغل الجامد
    ايه ده ياعم
    TEMA
    TEMA
    مشرف ساحة الحوار الحر
    مشرف ساحة الحوار الحر


    ذكر عدد الرسائل : 178
    العمر : 38
    البلد : كفر الشيخ
    الوظيفة : المزاج العالي
    علم دولتك : محشى البطاطس باللحمه المفرومه Female31
    تاريخ التسجيل : 22/12/2007

    فقاعات رد: محشى البطاطس باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف TEMA الإثنين 11 فبراير 2008 - 8:10

    هههههههههههههههه ولسة فى كمان اى خدمة دا انا بعرف اطبخ خالى بالك والله هما خسرونى فى الجيش
    بس الحمد الله انهم خسرونى

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 2 مايو 2024 - 12:16